Actieradius

Wat houdt actieradius in?

Accucapaciteit

Hoeveel kilometer een volledig opgeladen accu kan afleggen, hangt vooral af van de capaciteit van de accu. De 400 Wh accu is de populairste accu voor e-bikes. Dat betekent dat de accu een uur lang 400 watt kan leveren of 4 uur lang 100 watt. Voor elke 100Wh kun je gemiddeld 12-25km fietsen met trapondersteuning. Met een 400 Wh accu kun je ongeveer 50 tot 100 km fietsen, afhankelijk van het systeem, gebruik en omgeving. Met de grote 500 Wh accu is een gemiddelde actieradius van 60 tot 125 kilometer mogelijk.

Ondersteuningsinstelling

Naast de accucapaciteit is ook de mate van ondersteuning die je kiest erg belangrijk voor de maximale afstand die je kunt rijden op ondersteuning. Als u de hoogste ondersteuningsinstelling gebruikt, draagt de motor meer bij aan het trappen dan u. De motor verbruikt per kilometer meer energie dan de lage stand. Dus door licht te trappen, krijg je meer systeembereik. Bij het rijden achter verkeerslichten of andere stopplaatsen kun je daarom het beste een lichte versnelling kiezen.

Versnelling en vermogen

Het vermogen van de motor is een doorslaggevende factor voor je actieradius. Krachtiger motoren hebben meer batterijvermogen nodig om daadwerkelijk stroom te leveren. De versnelling die je kiest, is ook van belang: kies je voor een zware versnelling, dan zal de motor in de meeste systemen meer ondersteuning bieden.

Volg je ons al?

Toegankelijkheid

Klantenservice

WAT DOE REVISIE?

De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. U kunt dit het beste vergelijken met de benzinetank van een auto: naarmate de tank groter wordt (en dus de capaciteit toeneemt), profiteert u van een grotere hoeveelheid brandstof.

Een belangrijk voordeel van revisie is dat u de capaciteit naar wens kunt vergroten. Afhankelijk van de gekozen capaciteit (uitgedrukt in Wh), wordt het bereik van een batterij met een bepaald percentage vergroot. Als wij de capaciteit van uw fietsaccu bijvoorbeeld upgraden met 10%, dan wordt de fietsafstand maximaal 10% groter (in vergelijking met een nieuwe accu), onder gelijke omstandigheden.

U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike. De grootte van de benzinetank zegt namelijk niets over de omstandigheden of de efficiëntie van de motor/bestuurder.

De volgende factoren zijn rechtstreeks van invloed op het aantal kilometers dat per acculading gereden kan worden: