Onze werkwijze

Hoe gaan gaan wij te werk?

Stap

01.

ACCU AANMELDEN

Meld hier je accu aan. Kies je gewenste capaciteit, vul je contactgegevens in en verstuur de aanvraag. Via de mail ontvang je instructies om je accu gratis op te sturen.

Stap

02.

ACCU REVISEREN

Als de accu bij ons binnen is, vervangen onze tecnici de interne cellen door nieuwe accucellen van hoge kwaliteit.

Stap

03.

ACCU GEREED

Zodra de batterijcellen zijn vervangen, testen we je accu grondig. Blijkt alles in orde? Dan sturen we je een berichtje met een betaallink.

Stap

04.

RETOURZENDING

Nadat de betaling is voldaan, versturen we je accu en kun jij weer genieten van een gereviseerde fietsaccu.

Stap 1: Meld je accu aan en stuur je fietsaccu naar ons toe

Meld je fietsaccu gemakkelijk aan in onze shop. Kies hier de gewenste capaciteit (de originele of nét iets meer capaciteit voor meer kilometers) en vul je contactgegevens in. Wij sturen je een mail hoe je je accu kosteloos naar ons toe stuurt. Wil je liever je fietsacccu afgeven? Je bent natuurlijk altijd welkom om op onze vestiging je fietsaccu af te geven.

Stap 2: Wij controleren en diagnosticeren je accu

Zodra je accu bij ons binnenkomt, gaan onze technici aan de slag om je fietsaccu te reviseren. We controleren je accu grondig op defecten, testen de capaciteit en sporen eventuele problemen op. We informeren je over onze bevindingen en bespreken de vervolgstappen. Mochten er onoplosbare defecten zijn, dan ontvang je van ons een duidelijke prijsopgave. Kies je ervoor om geen reparatie of revisie uit te laten voeren, dan brengen we slechts € 49,- in rekening voor het onderzoek. Als revisie niet mogelijk is, bijvoorbeeld door gebrek aan onderdelen, sturen we je accu kosteloos terug.

Stap 3: Vervanging van oude cellen met nieuwe A-merk cellen

Is je accu geschikt voor revisie? Dan vervangen we alle oude cellen door nieuwe A-merken cellen zoals Samsung, Eve of Panasonic. Deze cellen zijn krachtiger en hebben een langere levensduur, wat resulteert in een verbeterde prestatie en capaciteit van je fietsaccu.

Stap 4: Grondige test van de gereviseerde accu

Voordat we je accu terugsturen, doen we een uitgebreide test. We controleren de capaciteit en werking met onze eigen testmachine. Hiermee garanderen dat de accu voldoet aan al onze kwaliteitsnormen.

Stap 5: Testrapport en 2 jaar garantie

Na goedkeuring versturen we de gereviseerde accu terug met PostNL. Bij de accu ontvang je een testrapport en we bieden 2 jaar garantie op de vervangen cellen. Je wordt via e-mail op de hoogte gehouden over de verzending. Alle accessoires die je hebt opgestuurd, krijg je natuurlijk terug.

Volg je ons al?

Toegankelijkheid

Klantenservice

WAT DOE REVISIE?

De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. U kunt dit het beste vergelijken met de benzinetank van een auto: naarmate de tank groter wordt (en dus de capaciteit toeneemt), profiteert u van een grotere hoeveelheid brandstof.

Een belangrijk voordeel van revisie is dat u de capaciteit naar wens kunt vergroten. Afhankelijk van de gekozen capaciteit (uitgedrukt in Wh), wordt het bereik van een batterij met een bepaald percentage vergroot. Als wij de capaciteit van uw fietsaccu bijvoorbeeld upgraden met 10%, dan wordt de fietsafstand maximaal 10% groter (in vergelijking met een nieuwe accu), onder gelijke omstandigheden.

U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike. De grootte van de benzinetank zegt namelijk niets over de omstandigheden of de efficiëntie van de motor/bestuurder.

De volgende factoren zijn rechtstreeks van invloed op het aantal kilometers dat per acculading gereden kan worden: