Na revisie

Na de revisie van uw fietsaccu: Wat zijn de volgende stappen?

We zijn blij u te kunnen mededelen dat de revisie van uw fietsaccu succesvol is afgerond.

Voordat u weer begint met het volop genieten van uw fietstochten, willen we u op de hoogte brengen van een belangrijk aspect van het onderhoud van uw gereviseerde accu.

 

Om de capaciteit van uw gereviseerde accu volledig te benutten en de fietscomputer goed te kalibreren met de nieuwe accucellen, raden we u aan de accu de eerste 3 tot 5 keer volledig leeg te fietsen. Dit betekent dat u blijft fietsen totdat de trapondersteuning volledig uitvalt, niet te stoppen wanneer er slechts 1 of 0 kilometer op het display staat. 

Let op, zelfs als het display aangeeft dat er nog 1 of 0 kilometer resterend is, kan het goed zijn dat u nog meer dan 20 kilometer kunt fietsen voordat de ondersteuning volledig uitvalt.

 

Het volledig ontladen van de accu helpt bij het ‘trainen’ van de nieuwe cellen en zorgt ervoor dat uw fietscomputer de resterende accucapaciteit nauwkeurig kan weergeven.

 

Nadat u deze initiële ontladingscycli heeft voltooid, raden we u aan om normale oplaadgewoonten te hervatten, d.w.z. de accu opladen wanneer deze bijna leeg is en deze van de lader af te halen als deze volledig is opgeladen.

 

We willen u verzekeren dat deze stappen deel uitmaken van een standaardprocedure om de levensduur en prestaties van uw gereviseerde accu te optimaliseren. Als u vragen heeft over dit proces of iets anders, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Volg je ons al?

Heb je een vraag ?

Klantenservice

WAT DOE REVISIE?

De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer u met een volle accu kunt afleggen. U kunt dit het beste vergelijken met de benzinetank van een auto: naarmate de tank groter wordt (en dus de capaciteit toeneemt), profiteert u van een grotere hoeveelheid brandstof.

Een belangrijk voordeel van revisie is dat u de capaciteit naar wens kunt vergroten. Afhankelijk van de gekozen capaciteit (uitgedrukt in Wh), wordt het bereik van een batterij met een bepaald percentage vergroot. Als wij de capaciteit van uw fietsaccu bijvoorbeeld upgraden met 10%, dan wordt de fietsafstand maximaal 10% groter (in vergelijking met een nieuwe accu), onder gelijke omstandigheden.

U moet daarbij wel altijd in beschouwing nemen dat er nog een aantal factoren bepalend zijn voor de actieradius van uw e-bike. De grootte van de benzinetank zegt namelijk niets over de omstandigheden of de efficiëntie van de motor/bestuurder.

De volgende factoren zijn rechtstreeks van invloed op het aantal kilometers dat per acculading gereden kan worden: